Gestoomde zalm met Gegrilde Aardappelen

Gestoomde-BBQ-zalmforel-met Gegrilde Aardappelen
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    50 min
  • Porties
    4

Heb je al eens een gerecht gestoomd op de barbecue dan is dit je kans door dit gerecht te maken! Ik dacht laten we daarom eens voor een gezond gerecht gaan in de vorm dan een gestoomde zalm. Ik gebruikte voor dit gerecht een zalmforel uit de Foodiebox van Kroon op het Werk. De Zalmforel werd aangeboden door “visrecepten.nl” en moet zeggen dat het een heerlijke vis was.

kamado express

Bij een heerlijk gerecht als dit kan natuurlijk een mooie witte wijn niet ontbreken. Zoals jullie weten drink ik graag een glas van de Le Nez wijnen en dit keer ging ik voor de witte wijn uit de Moments serie met de naam “Moments Viognier” die perfect past bij een mooi visgerecht.

houtskoolexpress
Weber Amersfoort

  Ingrediënten

  • 2 zalmforellen
  • 1 courgette of 1/2 groen en 1/2 geel
  • 5 zomer wortels
  • 150 gram sugar snaps
  • reepjes zongedroogde tomaten
  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • halve citroen
  • zout en versgemalen peper
  • kerriepoeder
  • oregano

  Benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • Wok met stoom systeem (ik ontving deze van Weber Barbecue Holland)
  • Barbecue tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Eetlepel
  • Vuurvaste handschoenen

Directions

Step 1
Gestoomde zalmforel

Voorbereiding

1) Snijd de courgette in blokjes. Wil je meer kleur neem dan een halve gele en een halve groene courgette.

2) Maak de wortels schoon en snijd deze in ringen van ongeveer een halve centimeter dik.

3) Snijd de kontjes van de sugersnaps en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

4) Snijd de citroen in plankjes en snij ze vervolgens door de helft.

5) Maak de zalmforel schoon en snijd beide zijden ligt in en kruid de zalmforel met zout en versgemalen peper.

6) Was de nieuwe aardappelen en snijd ze één maal half door afhankelijk van de grote.

Step 2
Gestoomde BBQ zalmforel

Bereiding gestoomde Zalm op de BBQ

7) Maak de barbecue aan en afhankelijk van de grote heb je misschien twee barbecue's nodig eentje voor de Wok van het Weber GBS systeem en eentje voor de skillet met aardappelen. We gaan direct grillen en regel op middel hete kolen. De aardappelen moeten ongeveer 30 minuten op de barbecue en de zalmforel met groenten 10 minuten.

8) Zet de skillet op het vuur en schenk er olijfolie in samen met de aardappelen. Kruid de aardappelen met zout, versgemalen peper en kerriepoeder. Meng de kruiden goed door de aardappelen en bak de aardappelen tot ze gaar zijn. Wanneer het te hard gaat en de aardappelen zijn reeds verkleurd kan men de deksel op de barbecue plaatsen en de schuif aan de onderzijde van de Weber iets dicht zetten.

9) Zet de wok boven de kolen met ongeveer 500 ml water en plaats de deksel op de wok. Na een paar minuten kookt het water en is het tijd op de stoomschaal in de Wok te plaatsen. Let op alles is zeer heet dus vergeet niet je handschoenen. Op deze manier krijg je een heerlijke gestoomde zalm van de BBQ.

10) Na 10 minuten zijn de groenten en de vis klaar en kan men het bord opmaken door de groenten te verdelen met een aantal gegrilde aardappelen.

Conclusion

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kroon op het werk, Visrecepten.nl en Le Nez wijnen en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Vergelijkbare recepten

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *