Herfstburger met Pompoen en Mangochutney

herfstburger
 • Voorbereiding
  15 min
 • Bereiding
  10 min
 • Porties
  2

Zoals jullie weten ben ik gek op een goeie burger. Gezien de tijd van het jaar kan een herfstburger natuurlijk niet ontbreken!

kamado express

In mijn moestuin ben ik druk bezig om pompoenen te oogsten en vandaar dat ik gekozen heb voor een herfstburger met lamsvlees van Spiedini en pompoen. Je hebt niet veel pompoen nodig voor dit recept maar van de rest kun je een lekkere soep maken. De topping was wel een dingetje want welke combinatie werkt nu met deze smaken. Na wat onderzoek op internet zag ik veel ovengerechten met lamsvlees, pompoen en mangochutney. Zo kwam ik op het idee om deze smaken eens te proberen voor een burger en damn wat was deze goed! Het is echt een super combinatie en je hebt helemaal geen saus nodig door de mangochutney.

Weber Amersfoort

Korting L’amburger

Wil je ook graag eens deze diepgevroren hamburgers van schapenvlees, volgens authentiek recept uit Abruzzo proeven? Vandaar dat ik voor jou een speciale korting van 20% bij bestelling van deze Lámburger van Spiedini heb. Ze zijn nergens anders te koop in Nederland en de smaak is echt geweldig. Gebruik de kortingscode: Grillfun bij je bestelling!

In dit gerecht gebruikte ik ook dirty onions. Dit doe ik wel vaker in gerechten die ik maak maar nog nooit eerder met rode uien. Het resultaat is identiek en het geeft een lekkere smaak aan de uien. Het is heel simpel je legt de ui met schil in de kolen of gewoon boven directe hitte. Op deze manier wordt de schil helemaal zwart waardoor de binnenzijde super zacht van smaak wordt. Wanneer de ui lekker zacht is verwijder je de schil door het zachte deel er gewoon uit te drukken. Deze heb ik even in repen gesneden en op de burger gedaan.

Soms heb je niet veel nodig om een geweldige burger te maken, vandaar dat ik deze vaker ga maken!

  Ingrediënten

  Benodigdheden

 • barbecue met deksel
 • barbecue tang
 • snijplank
 • mes
 • kommetjes
 • theelepel / eetlepel

Inmiddels staan er diverse burger recepten op mijn website zoals de Black Angus Halloween Burger of de Italiaanse burger dat is pas genieten!

houtskoolexpress

Directions

Step 1
lamburger

Voorbereiding

 1. Haal de burgers uit de vriezer en laat ze ontdooien.
 2. De voorbereiding kan bijna niet makkelijker dan met deze burger.
 3. Snijd de pompoen in repen van ongeveer 1 centimeter en verwijder de schil.
 4. Wrijf de pompoen in met een beetje olijfolie.

Step 2
herfstburger resultaat

Bereiding Herfstburger

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
 2. Leg de pompoen boven het directe gedeelte van de barbecue en grill beide zijden voor ongeveer 1 minuut.
 3. Verplaats de pompoen naar het indirecte gedeelte en leg de uien met schil boven het directe gedeelte (dirty onions) van de barbecue voor ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren om te voelen of ze zacht zijn.
 4. Draai de uien een aantal keer tot ze helemaal zwart zijn.
 5. Wrijf de burger met de FrozenJoy rub in of een andere rub naar keuze of alleen een beetje zout, en grill de burger aan beide zijden ongeveer 2 minuten boven directe hitte.
 6. Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte en voorzie twee burgers van mangochutney en de geraspte kaas.
 7. Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas gesmolten is.
 8. Snijd de Italiaanse bollen open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
 9. Leg de opengesneden zijde van de bol even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
 10. Start met het bouwen van de herfstburger door eerst de onderzijde van de bol te voorzien van baby spinazie, L'amburger zonder kaas, pompoen, dirty onions, L'amburger met kaas en als laatste de bovenzijde van de bol.
 11. Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de herfstburger niet kan omvallen.

Conclusion

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Spiedini.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Vergelijkbare recepten

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *