Winter BBQ Kerstrecepten en Tips

Winter BBQ Kerstrecepten

Barbecueën met kerst waarom niet? In Nederland gaat de barbecue steeds meer aan tijdens de winter en waarom ook niet gebruiken tijdens de kerst! Een heerlijk kerstrecept van de BBQ tijdens het kerstdiner geeft toch iets extra’s of juist een heerlijke Winter BBQ op iedere andere dag. Bij de juiste voorbereiding kun je ook nog eens genieten van je bezoek.

kamado express

Tips voor een Winter BBQ

Tips voor een Winter BBQ is natuurlijk super handig en zeker met de stress die veel mensen hebben tijdens de bereiding van de kerstrecepten. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten tijdens de bereiding. Het belangrijkste is dat je een barbecue gebruikt met deksel zodat het vlees niet te snel afkoelt. De tips gaan dan ook over als je bijvoorbeeld een Weber Master Touch hebt of een andere kettle barbecue of kamado.

Onderstaande recepten zijn bijna allemaal indirect, dan is het belangrijk dat de warmte goed in de barbecue blijft. Een low and slow sessie zou ik niet snel aanbevelen voor een kerstdiner gezien het moeilijker te plannen is. Voor een normale winter BBQ is dat natuurlijk wel mogelijk om lekker low and slow te gaan. Wanneer je toch low and slow wil gaan en je vlees is te vroeg klaar, is het niet direct een probleem. Plaats het vlees in een heteluchtoven op de gewenste kerntemperatuur.

Brandstof is natuurlijk altijd nodig tijdens de bereiding en wanneer het koud is heb je meer houtskool of briketten nodig. Het is belangrijk dat je de luchttoevoer juist iets verder openzet zodat de temperatuur hoog genoeg blijft in de barbecue. Haal daarom liever een zak houtskool extra zodat je zeker niks te kort komt tijdens de bereiding. Het zou natuurlijk zonde zijn als je moet stoppen met de bereiding en dat je het af moet maken in de oven. 

Wanneer je buiten lekker bezig bent is het natuurlijk ook leuk als gasten naar buiten komen. Denk er bijvoorbeeld aan om een vuurkorf aan te maken waar je lekker warm staat. Hang er een pot boven met bijvoorbeeld gluhwein zodat je ook iets lekker warms hebt te drinken en de kinderen kunnen lekker alvast een marshmallow maken boven het vuur. Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt, kleed je dan goed aan door bijvoorbeeld een thermoshirt aan te doen.

Iets anders wat belangrijk is, is dat je het gerecht reeds een keer hebt gemaakt. Het zou zonde zijn wanneer je het voor de eerste keer maakt en het zou fout gaan. Maak het een week vooraf en test het recept! Op deze manier kan het bijna niet fout gaan. Let wel op als je geen overkapping hebt dat je bijvoorbeeld een tent regelt die boven de barbecue kan staan. Het weer in Nederland is natuurlijk altijd lastig te voorspellen en het zou zomaar kunnen gaan regenen.

Succes met de keuze en tag me op facebook of instagram zodat ik kan zien als je een recept maakt. Lijkt me namelijk super om te zien.

Kerstrecepten BBQ

Weber Amersfoort

Een voorgerecht of tussen gerecht van de BBQ is natuurlijk geen probleem mits je deze snel kunt bereiden. Wat dachten jullie van een heerlijke “rumpsteak met whisky zuurkool en appeltjes”? Het is een heerlijk fris gerecht wat snel te maken is. Zet de glazen buiten bij je barbecue zodat je ze gelijk kunt vullen als het gerecht klaar is. 

Een mooi tussen gerecht is ook zeker deze met oosterse smaken. Een ribeye steak met gegrilde groene asperges is echt iets om van te genieten. Je kunt het gerecht mooi aanvullen met wat gemengde sla en een oosterse dressing. Op die manier maak je een mooie salade met ribeye voor bij je kerstdiner. Een andere salade met wild zoals hert is ook een top gerecht om de avond mee te starten.

Hoofdgerechten

Er zijn natuurlijk super veel mogelijkheden op het gebied van gerechten die je kunt maken tijdens de feestdagen. Hoe leuk zou het zijn als je jou gasten iets kan delen van jou passie op de barbecue. Barbecueën kan namelijk het hele jaar door. Hieronder vindt je een aantal gerechten die makkelijk te maken zijn voor de feestdagen. De meeste zijn nieuwe recepten maar een aantal heb ik reeds vorig jaar gemaakt. Het ideale kerstrecept van de BBQ zou voor mij persoonlijk de Beef Wellington zijn. Het was echt genieten aan tafel toen ik dit serveerde voor me gasten. Je kunt simpel op de afbeelding klikken om naar het recept te gaan.

Gegrilde Gans met Appel en Sinaasappel

Succes met het maken van jou perfecte kerstdiner en ik hoop dat je inspiratie hebt gekregen voor het maken van een mooi kerstrecept van de BBQ. Heb je vragen over de bereiding of hoe je het beste het geheel kunt plannen laat het me weten. Ik beantwoord alle vragen graag die je hebt.

Wil je het recept toch liever in de oven maken omdat het niet mogelijk is buiten? Maak het dan in de oven en hou gewoon dezelfde temperaturen aan.

Alvast fijne feestdagen en geniet van je Winter BBQ. Groetjes Grillfun!!

houtskoolexpress

You May Also Like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *